Нашата вест

Флекс Кредит се стекна со признанието најголем корпоративен донатор за 2022 година во СОС ДЕТСКО СЕЛО

31 јули 2023

Големо е задоволството да се помага онаму каде што е најпотребно.

Признанијата кои се доделени од искрените детски насмевки се најдраги.

Tокму една таква убава манифестација се случи минатата недела каде организатори беа СОС детско село и под мотото “Едно семејство” и слоганот “Лесно е да чиниш добро, кога многумина помагаат, ги собраа сите пријатели, поддржувачи, компании и индивидуалци кои изминатата година беа најголеми поддржувачи на работата и пред се мисијата на нивната организација. Како покровител на настанот се појави и Првата дама на Р.Македонија г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска а компанијата Флекс Кредит се стекна со признанието за НАЈГОЛЕМ КОРПОРАТИВЕН ДОНАТОР за 2022 година.  Општествената одговорност секогаш е една од приоритетните мисии на Флекс Кредит со стремеж нивниот пример да го следат и другите компании и поединци. Флекс Кредит, минатата година ги донираше парите кои беа наменети за роденденска прослава на компанијата, организираше Јуниор пикник ден, каде децата на вработените од компанијата се дружеа со дечињата од СОС детско село, учествуваше како спонзор на хуманитарниот новагодишен концерт и подели пакетчиња на сите дечиња штитеници на оваа оргазнизација. Од компанијата Флекс Кредит велат дека овие настани треба да бидат поттик и за останатите компании да се приклучат кон ваквите иницијативи, бидејќи само на тој начин може да се создаде општество кое ќе функционира како едно семејство. Убавите приказни продолжуваат и понатаму, преку новата платформа за спонзорства и донации, преку која се планирани се уште повеќе донации и заеднички дружби.

Затоа што секоја насмевка е важна!

Последни вести

Износ: 40,000 денари
Рок: 6 месеци