Нашиот блог

Предлагаме неколку филмови поврзани со финансии

Сите ние сме презафатени за читање на статии или книги на тема финансии но нема да ги заборавиме ниту неколкуте филмови кои оставиле белег во кинематографијата а имале тема од светот на финансиите:

  • •  Boiler Room

Обидувајќи се да ги исполнува високите стандарди на неговиот татко, добива работа како брокер за фирма за приградски инвестиции што го става на брза патека до успехот. Но, работата можеби не е толку легитимна како што се чини на прв поглед.

  • Trading Places

Снобистичен инвеститор и умешен уличен уметник сметаат дека нивните позиции се обратни како дел од облогот од страна на двајца возбудливи милионери.

  • The Big Short

Одлична приказна за колапсот на банкарскиот сектор и пазарот на недвижнини во Америка, криза која остави длабоки траги во економскиот сектор во 2009 година. Портретирани се вистинските лица кои биле дел од огромниот банкарски сектор и успешно и неуспешно успеале да ги видат знаците на претстојната катастрофа.

  • Rogue Trader

 Приказната за Nick Leeson (Ewan McGregor), амбициозен брокер за инвестиции кој самостојно банкротираше една од најстарите и најважните банки во Велика Британија.

  • The Wolf of Wall Street

Врз основа на вистинската приказна за Jordan Belfort, од неговото издигнување до богат брокер кој го живее животот, па сè до неговиот пад, вклучува криминал, корупција и федерална влада.

FlexCredit

FlexCredit

Бренд менаџер

Препорачани објави

Износ: 40,000 денари
Рок: 6 месеци